Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
1/2 hosszúkás sütőtök, 2 dl tejszín, só, babérlevél, 1 kis zeller és zöldje, őrölt bors, petrezselyem, ételízesítő |
Másfél liter vízbe föltesszük a megtisztított, kockára vágott tököt és ízlés szerint beletesszük a fűszereket. (A babérlevelet, zellerzöldet cérnával csokorba kötjük, hogy könnyen kihalászható legyen.) Ha puhára főtt, turmixgéppel, merülő mixerrel, vagy egyszerűen kézi krumplitörővel pépesre dolgozzuk a tökdarabokat. Tálalásnál egy kanál tejszínt vagy kefirt teszünk a tányér aljára és arra szedjük a levest. Tehetünk rá apróra vágott és főtt sárgarépadarabkákat, petrezselyemzöldet, pirított, hámozott tökmagot, pirított zsemlekockát. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|