recept: Sütőtök krémleves, Kifőzde
Sütőtök krémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1/2 hosszúkás sütőtök,
2 dl tejszín,
só, babérlevél,
1 kis zeller és zöldje,
őrölt bors, petrezselyem, ételízesítő



Másfél liter vízbe föltesszük a megtisztított, kockára vágott tököt és ízlés szerint beletesszük a fűszereket. (A babérlevelet, zellerzöldet cérnával csokorba kötjük, hogy könnyen kihalászható legyen.)
Ha puhára főtt, turmixgéppel, merülő mixerrel, vagy egyszerűen kézi krumplitörővel pépesre dolgozzuk a tökdarabokat.
Tálalásnál egy kanál tejszínt vagy kefirt teszünk a tányér aljára és arra szedjük a levest.
Tehetünk rá apróra vágott és főtt sárgarépadarabkákat, petrezselyemzöldet, pirított, hámozott tökmagot, pirított zsemlekockát.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: zsemlekocka

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.08.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 17:09:55 - 1.62)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez